Amenajări interioare cu exprimări exterioare...

Pofteşte înăuntru!

În casa mea se fac lucruri frumoase, de care nu mai are nimeni. Înfrumuseţez lucruri banale. Înveselesc obiectele tăcute. Îmi plac obiectele vechi. Îmi plac obiectele nelafel. Muncesc cu spor şi cu pasiune, fără măsuri de timp. Simt că e gata când începe să mă bucure de-a dreptul.. Cad lată până o iau de la capăt. Hainele pe care le fac sunt atemporale. Frumoase, ciudate, minunate...urâte, sunt autentice! Din fiecare model, există doar o măsură. Pentru că am mereu idei în "stand by". N-am timp să mă repet. Altcineva s-o facă, dacă vrea...îi spun cum.

Îmi plac culorile rău de tot. Lucrez doar când am chef. Am chef mereu..

Fac orice ţine de îndemânare. Mă bălăcesc în smacuri de pereţi până la nuanţa "aia", şmotruiesc lemne pân' la os dacă acolo-i frumosul, cos până nu-mi mai simt buricele degetelor! Pot să vorbesc despre asta oricât..întreabă-mă orice te colorează.

marți, 12 aprilie 2011

Intro de Toma Nour

De ce sa nu fiu asa cum sunt? Pentru ca urasc. De cele mai multe ori, fara motiv aparent, pur si simplu, visceral. Apar reactii de neinteles unei minti calme, echilibrate. De unde sa scot eu insa o minte echilibrata? Asa ca, in lipsa ei, urasc. Nici macar cu patima. Rece, ca un nebun cu un plan.
E o trecere. Brusc sunt impotriva ordinii, impotriva oricarui lucru cu forma. Nu-mi plac formele. Instinctul formei m-a tradat. Si a facut-o ca o forta cu viata proprie, parca pentru a ma arata cu degetul. Dar cum as putea trai cu singurul principiu valabil: “murim, asa ca nimic nu conteaza in afara dorintei de a prelungi viata”?
Cum de NU as putea?
“ - Ma simt de parca am blackout-uri. Jur. De la o vreme. Parca lesin si ma trezesc dupa 3 luni. Nu glumesc. Am asa, momente in care nu mai stiu unde sunt si de ce e septembrie si nu aprilie.

- Esti bine, Liana.

- De ce?

- Eu ma intreb cum de am 44 de ani si nu 38. Parca anii trec aiuristic rau, nu-mi aduc aminte amanunte deloc, doar simt ca sunt mai plin sau doar altfel. Altminteri nu as percepe trecerea timpului deloc. Memoria mea a devenit nu doar selectiva, ci parca o unealta in lupta pentru supravietuire ... ciudat e ca nu stiu ce fel de supravietuire. Probabil cand voi afla, va fi prea tarziu, cum se intampla cu oamenii.
Nu cred ca mi se potriveste timpul de pace. Eu sunt bun numai daca sunt dus la extreme. Zilnic.”

Am pierdut esenta de cand eram copil sau doar ma bantuie acum frica? A ramas doar dorul de mirosul de pamant reavan, rascolit imediat dupa ploaie, plin de frunze moarte. Mirosul inimii.

Un comentariu: